Hackathon online: HackTheVirus

April 3, 2020 0 comments QEUg @ PXq Categories Uncategorised

HackTheVirus este un concurs care ajută la găsirea unor soluții practice pentru provocările ridicate de răspândirea virusului COVID-19. Concursul este organizat împreună cu facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București și are loc în perioada 14 – 16 aprilie.

Concursul se va desfășura online iar concurenții vor realiza un prototip funcțional al unei aplicații pe care doresc să o dezvolte, respectând temele principale oferite de organizatori. Hackathon-ul este accesibil studenților pasionați de programare care au expertiză întru-un limbaj de programare.

Înscrierile pentru participarea la concurs se fac pe site-ul http://fmi.unibuc.ro/hackthevirus/ începând de azi până pe 14 aprilie (6 pm). Concurenții se vor înscrie în prima fază individual, iar repartizarea pe grupe se va face odată cu publicarea proiectelor online.

De asemenea, începând cu data de 6 până pe 13 aprilie va fi posibilă înscrierea ca voluntar în cadrul concursului. Voluntarii vor ajuta organizatorii în timpul perioadei de concurs și vor participa la jurizare și la alegerea echipelor câștigătoare.

Câștigătorii vor fi anunțați vineri 24 aprilie 2020 pe platforma concursului.

Din dorința de a participa câți mai mulți studenți pasionți de programare, ne-ar ajuta foarte mult dacă ați putea distribui link-ul de înscriere pentru concurenți și voluntari pe paginile de social media (ex. Facebook) ale Universității din Sibiu sau pe paginile Asociației Studenților din cadrul Facultăți. V-am fi recunoscători dacă ne aduceți la cunoștință dacă doriți să ne susțineți prin distribuirea acestui eveniment.